w3c

w3c

Levering en retouren

Op deze pagina vertellen wij u graag wat meer over de leverings- en retourvoorwaarden van RacebaanExpert. Wij doen ons best om hieronder alle informatie zo duidelijk mogelijk te beschrijven, mocht u toch nog een vraag hebben dan kunt u uiteraard altijd even contact opnemen met onze klantenservice afdeling.

Verzendinformatie:

Alle artikelen welke zijn besteld en betaald voor 15:00 uur worden, van maandag t/m vrijdag, dezelfde dag verstuurd. Alle bestellingen, behalve briefpost, worden via PostNL of DHL verstuurd en voorzien van een Track & Trace nummer. Zodra het pakket gescand wordt door PostNL of DHL ontvangt u hierover bericht in het door u opgegeven e-mailadres. U kunt de Track & Trace code ook altijd terugvinden in uw account. Geen e-mail ontvangen en u wilt toch uw zending volgen, dat kan. Kopieer het Track & Trace nummer en ga naar de website van PostNL: www.tracktrace.nl of op de website van DHL.

Alle artikelen welke zijn besteld en betaald na 15:00 uur worden de eerstvolgende werkdag verzonden. Op zaterdag, zondag en feestdagen zijn wij gesloten maar je kunt dan wel gewoon bestellen. Deze bestellingen worden dan op de eerstvolgende werkdag verstuurd.

Verzendkosten:

Wanneer u een bestelling plaatst bij RacebaanExpert onder de €50,- zullen wij een bijdrage in de verzendkosten vragen. Besteld u meer dan €50,- dan is de verzending gratis. Wij adviseren u daarom alle artikelen in één bestelling te bestellen. Het is niet mogelijk verschillende bestellingen samen te voegen in ons systeem, er wordt per bestelling gekeken naar de waarde en zo bepaald hoeveel de verzendkosten zijn voor die bestelling.

De verzendkosten voor levering in Nederland onder de €50,- bedragen € 5,95.

De verzendkosten voor levering in België onder de €50,- bedragen € 7,95.

PostNL is gestopt met de tweede bezorgpoging:

PostNL is gestopt met de tweede bezorgpoging. Van de pakketten waarbij de eerste bezorgpoging niet slaagt (95% van de pakketten worden bezorgd bij de eerste bezorgpoging), slaagt ook de tweede bezorgpoging niet. Wanneer uw pakket niet bezorgd kan worden in de eerste bezorgpoging zal deze door PostNL naar het dichtsbijzijnde afhaalpunt gebracht worden.

U kunt uw pakket dan binnen 1 week afhalen op deze PostNL locatie. Wordt het pakket niet afgehaald dan zal PostNL het pakket retour sturen naar ons. Wilt u dat wij hem dan nogmaals versturen dan kan dit, wij zullen dan wel de verzendkosten van het opnieuw versturen aan u doorbelasten.

Zending niet aangekomen of beschadigd?

Dit is heel vervelend, dat begrijpen wij. Neemt u altijd direct contact op met onze klantenservice afdeling zodat wij dit voor u kunnen oplossen. Ondanks het feit dat wij er alles aan doen om dit te voorkomen kan er altijd iets fout gaan, wij zullen er echter altijd voor zorgen dat er een gepaste oplossing komt voor u.

Informatie Retouren:

Herroepingsrecht/Retourzending:

Wanneer u niet tevreden bent met uw bestelling, dan kun u uw bestelling retourneren (zie onderstaande stappenplan). U heeft een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. u heeft vanaf het moment van de retourmelding nog 14 dagen de tijd om het product terug te zenden. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden.

Voor het retourneren van uw bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening. Wij zullen het aankoopbedrag binnen 14 dagen na ontvangst aan u crediteren.

!Belangrijk!

Wanneer u een product of de gehele bestelling wilt retourneren dan is dit natuurlijk geen probleem. Let er echter wel op dat u zorgvuldig met het product en de verpakking omgaat. Uitgangspunt is dat u het product slechts inspecteert en dat deze inspectie niet verder mag gaan dan dat u dit in een fysieke winkel zou kunnen. Gebruikte artikelen kunnen wij natuurlijk niet meer verkopen. retouren worden bij ontvangst door RacebaanExpert beoordeelt en wanneer blijkt dat er waardevermindering van het product wordt geconstateerd, zal deze waardevermindering van het product verdisconteerd worden op de aanschafwaarde van het product. Zulks naar oordeel van RacebaanExpert. U ontvangt hiervan uiteraard schriftelijk bericht.

Stappenplan om te retourneren:

Wanneer u een account hebt aangemaakt:

 1. Log in en ga naar Mijn Account;
 2. Ga dan naar Mijn bestelling;
 3. Klik op Bekijken;
 4. Onderaan de pagina ziet u dan Artikelen retourneren. Klik hierop;
 5. Kies het aantal te retourneren producten;
 6. Geef aan wat de reden van de retour is, de retour actie en een korte reactie. Wij gebruiken uw informatie om eventuele punten te verbeteren en kunnen uw retour dan beter begrijpen;
 7. Klik onderaan op Verstuur;
 8. Na ontvangst van uw retouraanvraag ontvangt u van ons verdere informatie.

Wanneer u geen account hebt aangemaakt:

 1. Stuur een e-mail naar onze Klantenservice met daarin uw retour verzoek;
 2. Vermeld in uw e-mail de volgende informatie:
  1. Voor- en achternaam
  2. Het ordernummer (u kunt deze op de factuur vinden) of het factuurnummer.
  3. Geef aan wat u precies wilt retourneren en de reden. Wij gebruiken deze informatie om eventuele punten te verbeteren en kunnen uw retour dan beter begrijpen.
  4. Uw telefoonnummer zodat we contact op kunnen nemen mochten er vragen zijn.
  5. Na ontvangst van uw e-mail ontvangt u van ons verdere informatie.

U kunt ook het Europees modelformulier voor Herroeping gebruiken om binnen 14 dagen de koop te ontbinden.

Terugbetaling:

We streven er naar om het aankoopbedrag, inclusief de eventueel door u betaalde verzendkosten (alleen bij retour van de gehele zending; bij deel retouren worden de verzendkosten niet vergoed), binnen 3 werkdagen na ontvangst en goedkeuring van het geretourneerde op uw rekening terug te storten. Mocht dit om welke reden dan ook niet lukken dan kunt u ervan uitgaan dat het bedrag in ieder geval binnen 14 dagen, volgende op de dag waarop u de herroeping meld, zal worden terugbetaald (mits het product door ons in goede orde is ontvangen). De terugbetaling geschiedt op dezelfde wijze als hoe u de bestelling hebt betaald.